Välj en sida

För lite mer än ett år sedan fick Eveco en förfrågan om att hjälpa till med uppvärmningslösning och inneklimat av Grusbacken 7 i Helsingborg. I den helt nya fastigheten fanns från början hyresgästen Wangeskog Maskinuthyrning med verkstad, kundmottagning, lager och kontor. I samråd med Dahl och Husensjö VVS tog Eveco fram kalkylförslag som inkluderade luftridåer och fläktluftvärmare för komplementuppvärmning.

 

Förutsättningarna för projektet förändrades i och med att fastigheten utöver maskinuthyrningen även skulle rymma en padelhall. Detta innebar att många portar togs bort i lokalen och luftridåer kunde ersättas av fläktluftvärmare.

– Totalt levererades sju Savana fläktluftvärmare i olika storlekar inkl. styrning, fyra luftridåer Standesse, 1,5 m långa, och två luftridåer Indesse, 2,2 m långa, inkl. AirGenio-styrning. Vi har också bidragit med körningar och produktinformation genom hela projektet, säger Patrik Johansson på Eveco.

– Vi har arbetat med Evecos produkter i cirka tre år och vi är väldigt nöjda, berättar Robert Zudic på Husensjö VVS AB. Jag är mycket imponerad av deras support och just i det här projektet har servicen fungerat väldigt bra, fortsätter han.

 

Kort om produkternas funktion

Fläktluftvärmaren SAVANA används ofta i större lokaler som lager och industrier med högt i tak och en stor luftvolym. Med hjälp av fläkten klarar fläktluftvärmare av att värma upp större utrymmen eftersom den bearbetar större mängder luft. En lämplig och kostnadseffektiv uppvärmningslösning!

En luftridå innebär att man med hjälp av starka fläktar skapar en luftridåverkan vid entré och port. När du öppnar entré eller port stängs den kalla luften ute och energin man spenderar på uppvärmning stannar i högre utsträckning kvar i lokalen. Med intelligent styrning kan man även nyttja luftridån till att värma upp lokalen när portarna är stängda. Beroende på effektbehovet i lokalen kan luftridån användas som komplementuppvärmning till andra uppvärmningslösningarna alternativt som huvudsaklig uppvärmning i en mindre lokal.