Välj en sida

Hög luftkomfort i sjukhusmiljöer

Eveco / Referenser

När du ska installera luftridåer och fläktkonvektorer ska du alltid ställa höga krav på både produkt, leverantör och installatör. Det är viktigt att varje lokal får den klimatanläggning som passar bäst just där. När man vill ha en snabbreglerad, hög luftkomfort i en ny sjukhusbyggnad är kraven om möjligt ännu högre.

På sjukhus är ett behaglig inomhusklimat ett absolut måste. Luften ska vara lagom sval för personalen att arbeta i, och den ska vara lagom varm för patienter som ligger stilla och inte kan hålla igång själva. När värmebehovet förändras, krävs en klimatanläggning som är lättreglerad och som snabbt ställer om. I de här miljöerna är det också av största vikt att man kan hålla en god hygien i lokalerna. Det ska vara lättstädat. Inga onödiga aggregat ska stå framme och samla damm.

Blekingesjukhuset expanderade nyligen med en helt ny byggnad, Byggnad 46. I november 2020 stod byggnaden klar. De nya lokalerna inhyser bl.a. njurcentrum, bröstkirurgi, cytologi och smittskyddsenhet. Lokalerna är luftiga med högt i tak. Vid val av klimatanläggning till de nya lokalerna hade man ovanstående önskemål att ta hänsyn till. Man valde att installera Skystar ECM fläktkonvektorer från Eveco.

Bravida stod för VS-installationen i den nya sjukhusbyggnaden. Markus Johansson, avdelningschef på Bravida, berättar att fläktkonvektorerna är fördelade mellan både mindre rum och större salar. Han berättar att det här var ett extremt installationstätt projekt. Man monterade upp över 50 stycken Skystar ECM i olika storlekar.

 

Skystar ECM – en av våra storsäljare

Det här är en mycket diskret fläktkonvektor. Alla Skystar fäller man nämligen in i undertaket. Mer lättstädat kan det knappast bli. Ljudnivån är mycket låg, även det är en viktig aspekt i sjukhusmiljöer. Dessutom har Skystar ECM en energisnål EC fläkt. Fläktkonvektorerna som är installerade i Byggnad 46 är alla i detta ECM-utförande. Därmed har de idag en energieffektiv klimatanläggning, vilket leder till ökad lönsamhet, både ekonomiskt och med hänsyn till miljön!

Läs mer om Skystar ECM här