Välj en sida

Om Eveco

Eveco / Vi är Eveco / Om Eveco

Eveco startades 1979 och har i dagsläget 19 medarbetare. Vi har lång erfarenhet från branschen och vi arbetar långsiktigt. Något som vi tror skapar trygghet för ägare och personal såväl som för våra kunder. Evecos hållbara och prisvärda produkter hittar du hos grossister över hela landet. Många av våra leverantörer är bland de största i Europa, vilket garanterar god prestanda och kvalitet.

Våra kunder finns inom VVS, Ventilations- och Elbranschen där vi är väl etablerade med samarbetsavtal med de ledande grossisterna inom respektive bransch. Kontor och lager ligger i Mölndal utanför Göteborg.

 

Affärsidé

Vi skall marknadsföra och sälja högkvalitativa klimatprodukter inom en rad specialområden. Försäljningen skall ske genom fackhandeln. Vi skall eftersträva flexibilitet och vara lyhörda för marknadens och kundernas önskemål.

Produkter

Vi som importör väljer leverantör med utgångspunkt från många olika aspekter. De aspekter som just nu väger tyngst är miljö- och kvalitetsfrågan. Genom att vi är ”obundna” så har vi stora möjligheter att påverka våra leverantörer att arbeta med dessa frågor. Självklart ingår att produkterna skall uppfylla minst grundläggande krav avseende miljö, kvalitet, säkerhet och teknik.

 

Trygghet som kund

Som kund ska man känna sig trygg när man vänder sig till oss. Vi vet hur varje fråga ska hanteras och vi låter inte heller något falla mellan stolarna. Tack vare detta är vi idag certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

EVECO’s Historia

 

Vi startade 1979. Bolagsordningen är daterad 12/3 1979, men försäljningen började först 21/10 med en order på en torkhylla för 379:-. Försäljningen första 12 månaderna blev ca 500.000 tusen kronor.
Samtidigt levererar Eriksbergsvarvet i Göteborg sitt sista fartyg.

I början av 1980 gick vi ihop med Norska Pyrox och flyttade till Marieholmsgatan 60. I februari samma år röstade vi om kärnkraftens framtid. Linje 2 vann, vilken skulle innebära en avveckling på sikt. Vi valde namnet Pyrox. Omsättningen var nu 1,5 miljoner. Under hösten delade vi ut 2400 pepparkaksburkar till konsulter och kunder. Tillsammans med Amerikanska Nieco Corp. utvecklade vi en industriluftridå.

1984 hade vi vuxit så pass mycket att vi behövde större lokaler och flyttade till nybyggda lokaler på Lilla Marieholmsgatan 4.

1985 byggde vi ut lokalerna och Bruce Springsteen höll en bejublad konsert på Ullevi i Göteborg, under två dagar såg totalt 126 856 åskådare hans framträdande.

1985/86 lockade vi till skratt på mässor då vi hade höns i montern för att presentera våra värmefläktar för brandfarliga rum.

1989 utökade vi vårt sortiment med portabla kylaggregat. Clima1800 kostade då 10.395:- (10 år senare var priset halverat). Samma år började vi också marknadsföra och sälja luftvärmare för vatten.

Vi började sälja värme för kyrkor 1991 och har nu levererat till över 300 kyrkor i Sverige.

1996 lanserar vi en mycket tyst fläktkonvektor på den svenska marknaden. 1996 var även året då Internet slog igenom på bred front.

Designradiatorer presenteras 1997 och vi lanserar en rad snygga modeller från Zehnder. Detta år visas även världens första klonade får upp; Dolly.

År 2000 introducerar vi vår takmonterade fläktluftvärmare LVEV. Samma år skålades det nya milleniet in, samtidigt som vi höll andan för hotet att datorer skulle haverera pga. 00-talet.

2005 slår stormen Gudrun till med full kraft och över 100000 hushåll blir strömlösa, vissa i flera veckor.

2006 inleder vi vårt samarbete med 2VV, ett företag som designar och tillverkar bl.a. luftridåer, och det så framgångsrikt att de har nått en marknadsledande position i Europa.

Efter att ha varit på samma adress i 23 år är det dags för oss att flytta igen, denna gången till lite större och nya lokaler. Flytten går av stapeln i januari 2007 och vi är numera lokaliserade i Västra Frölunda. Detta år visar Apple upp sin mobiltelefon iPhone.

Våren 2009 lanserar vi en ny typ av vattenburen strålvärme med hög kvalitet till rätt pris, Fuglesang åker ut i rymden för andra gången och vi firade 30 år.

Efter att ha sålt vattenvärmda luftvärmare i 20 år utvidgas år 2011 vårt sortiment med fläktluftvärmaren Savana. Frånsett detta kommer 2011 att minnas som året då SAAB efter lång “dödskramp” slutligen gick i konkurs.

r2012 stod Friends Arena klar med ett 70-tal Standesse luftridåer på plats. Året därpå, 2013, invigs Tele2 Arena. Där installeras 120 st av våra luftridåer, och även 12 km takstrips. 2013 var även året då vi lanserade våra första produkter med EC-fläktmotorer. Annars präglas dessa år av en lite darrig konjunktur och svagt byggande.

2014 pågår byggnationen av nya Karolinska sjukhuset, dit levererar vi luftridåer och fläktkonvektorer.

2016 inleder vi samarbetet med italienska Sabiana, ett innovativt företag som bl.a. designar och producerar fläktkonvektorer. Samma år påbörjar vi byggnationen av vårt nya kontor och lager i Mölndal.

I september 2017 flyttar vi in i våra nya lokaler i Mölndal.

2023 sker ett nytt spännande steg i vår utveckling framåt – Eveco blir en del av Ernströmgruppen, en Göteborgsbaserad industrikoncern för entreprenörsdrivna företag. Eveco ingår i affärsområdet Flow technology. 

Vad framtiden bär med sig återstår att se, vad vi säkert vet är att vi står väl rustade för att ta hand om våra kunder!

REFERENSER

EVECO AB

© 2024 | Eveco Handel AB - Sverige