Välj en sida

Eleiko är ett företag som fokuserar på styrka. Kanske har du själv lyft vikter därifrån. Produkterna de säljer är vikter, bänkar och andra redskap som finns på gym. Tåliga produkter som är effektiva när man vill se tydliga resultat. Precis som fläktluftvärmaren Savana. Därför tycker vi det passar extra bra att Eleiko valde Savana EC till sitt nybyggda lager i Halmstad.

Savana på väggen hos Eleiko i HalmstadEleiko har precis utökat sin verksamhet i Halmstad med ett nytt logistikcenter. Det nya centret är stort, lokalerna är på 18.000 m². Här inne ryms en stor lagerhall som värms upp av 33 st. Savana EC fläktluftvärmare. Assemblin i Halmstad stod för installationen av alla fläktluftvärmare. Vi har pratat med Fredrik Wremstad, projektledare på Assemblin och delaktig i projektet. Han berättar om valet av värmesystem, hur det landade på Savana EC. Valet låter relativt enkelt. Savana motsvarade helt enkelt det man sökte. Det är en stor lageryta som man värmer upp, där fungerar Savana optimalt. Dessutom siktar man mot en certifiering med Miljöbyggnad Silver 3.1. Det kräver att produkterna i byggnaden uppfyller särskilda kriterier, vilket Savana EC gör. Tack vare EC-fläktmotorn är den nämligen riktigt energisnål!

Assemblin använder produkter från Eveco i många av sina projekt. I det här projektet var Erik Kabat deras kontakt på Eveco. Även Erik tycker att Savana med sin mångsidighet passar perfekt i Eleikos stora lagerhall. En av de främsta fördelarna med Savana är annars enligt Fredrik att den är så enkel att installera. Det gör arbetet mycket lättare för montörerna.

– Jag upplever att allt har gått väldigt enkelt och smidigt. Och Erik som jag har haft kontakt med har varit superduktig och hjälpsam, säger Fredrik.

 

Läs mer om Savana EC här.

Om du vill veta mer om miljöcertifieringen hittar du information här.