Välj en sida

I det lilla brukssamhället Garphyttan producerar man avancerad fjädertråd i alla möjliga former och material. Tråden går sedan på export till världens alla hörn. Det är Suzuki Garphyttan Group som står för produktionen. De håller till i 80.000 m² stora lokaler. Delar av lokalerna är över 100 år gamla. Man kan fortfarande hitta luftvärmare här som hänger kvar sedan 1940-talet. Därför behöver värmesystemet en rejäl uppdatering. Successivt byter man ut de gamla trotjänarna till nya, moderna fläktluftvärmare. Idag är vår hållbara fläktluftvärmare Savana med och värmer de stora lokalerna.

Japanska Nippon Steel är en av världens största stålproducenter. Suzuki Garphyttan är en del av det företaget och samtidigt en världsledande leverantör av fjädertråd. Förutom själva produktionen har de även sitt huvudkontor i Garphyttan, och de bedriver forskning och utveckling här.

Värmesystem som uppfyller många önskemål

Vi har pratat med Mikael Loiske på Essén rör i Örebro. Han har arbetat med Suzuki Garphyttan i över 4 år. Under den här tiden har han hunnit med både vanligt rörmokeri och många spännande projekt hos dem. Bl.a. är han med och byter ut de gamla luftvärmarna. Vid valet av nytt värmesystem var det viktigt att hitta en produkt som uppfyllde flera olika önskemål. Dels ville man hitta en luftvärmare som passar genomgående i de stora lokalerna. Dessutom var det en förutsättning att det är en hållbar produkt. Bra pris och leveranstid var också med i kalkylen. Därmed kändes valet av Savana givet. Det är en både hållbar och kraftfull fläktluftvärmare som är enkel att hantera. Dessutom passar Savana in i lokalerna och med det behov av värme man har.

I dagsläget finns fler än tio Savana från Eveco installerade hos Suzuki Garphyttan. Vi ser fram emot att det blir många fler! Adam Lindstrand på Eveco berättar om ett besök i Garphyttan nyligen.

 – ”Jag var där på ett platsbesök under en av vinterns kallaste dagar. Direkt när jag kom in slogs jag av vilket varmt och skönt inneklimat de har fått till!” säger Adam.

Läs mer om Savana AC här.

Savana på lagret hos Suzuki Garphyttan