Välj en sida

Kongahälla Center, 37 000 m² stort och med plats för 100 butiker och andra verksamheter, är den största satsningen på handel i Göteborgsområdet på 10 år. Kungälvs Rörläggeri blev upphandlade på totalentreprenad och valde Eveco för leverans och installation av luftridåer, takkassetter och fläktkonvektorer.

Kongahälla Center är en process som pågått väldigt länge, men när man väl fick en aktör på banan gick det fort. Projekteringen startade 2016 och köpcentret invigdes 28 mars 2019.

– För oss handlar det om en ordersumma nära 90 miljoner kronor och vi hade som mest 20 montörer på plats. Utmaningarna i just det här projektet var bland annat volymen, byggtiden och snabba beslutsändringar. Vi ritade samtidigt som det byggdes! Ett köpcenter har också mycket allmänna ytor och produkterna får inte synas utan ska smälta in i designen. Det innebar bland annat att vi behövde takkassetter och fläktkonvektorer speciallackade i olika kulörer. Dessutom är det svårt att beräkna temperatur när det finns så mycket armaturer med ljuskällor som också värmer upp, berättar Anna Maria Isaksson, projektingenjör på Kungälvs Rörläggeri som hållit i projekteringsbitarna och ekonomin på projektet.

 

Samarbete med Eveco
– Förutsättningarna är att inomhustemperaturen aldrig får gå över 26 grader, oavsett utomhustemperatur, och är det kallt ute måste det alltid vara minst 20 grader inomhus, berättar Anna Maria. Vi skickade förfrågan till ett par olika aktörer, men vi valde Eveco eftersom vi arbetat med dem förut och har en bra kontakt. De har snabba leveranser, bra service och en bra eftermarknad som är viktigt för oss.

Eveco har varit med redan på planeringsstadiet och totalt har man levererat nära 250 luftridåer, takkassetter och fläktkonvektorer. Bara i HMs butik finns 72 stycken takkassetter.

– Kungälvs Rörläggeri är en av Sveriges största VVS installatörer och finns på flera orter i Sverige. Det här projektet var det största vi åtagit oss dittills och resultatet blev väldigt bra. Det är fint och påkostat och man kan nästan inte fatta att det här köpcentret ligger i Kungälv. Projektet har gått jättebra och vi är så nöjda med resultatet, avslutar Anna Maria.