Välj en sida

Evecos produkter värmer nybyggd padelhall

Eveco / Referenser

Sommaren 2016 offentliggjordes byggstarten av en tennisanläggning i Danderyds kommun och våren 2020 kompletterades anläggningen med 3 utomhusbanor och sex inomhusbanor för padel.

Fastigheter med hög takhöjd brukar med fördel värmas upp med hjälp av luftridåer och fläktkonvektorer, men i idrottshallar ser behoven lite annorlunda ut. Man behöver kunna sätta på värmen snabbt och få en mjuk och behaglig värme att träna och spela i.

När man valde uppvärmning till den nya padelhallen fanns ett märke förskrivet i bygghandlingen, men valet föll till slut på Evecos produkter.

– Vi valde att kontakta Eveco och bad dem ta fram alternativa produkter eftersom vi bara hade två månader på oss att få fram produkterna och installera dem. Strålvärmepaneler eller värmestrips som de också kallas, ger en mjukare värme och värms upp på mindre än tio minuter, berättar Fredrik Westin på SthlmKlimat AB.

– En stor fördel med strålvärme är att man kan hålla en lägre lufttemperatur i lokalen och fortfarande bibehålla en hög komfort på inomhusklimatet. De tar ingen plats längs väggar och dessutom är det en tyst lösning jämfört med fläktar, säger Johan Wendel, försäljningschef på Eveco som fick förfrågan i januari och levererade produkterna under vecka 8.

– Vi har arbetat med Eveco tidigare och man får alltid bra återkoppling och feedback, säger Fredrik och tillägger att installationen gick bra även om man fick jobba i princip dygnet runt under en vecka för att bli klara i tid.

Strålvärmepanelerna hänger i kättingar från taket i platta stråk och totalt har man installerat 10 stycken 12-metersstråk. Panelerna är 40 och 80 cm breda.