Referensprojekt

Högt i tak och stora fönster ställer höga krav på klimatanläggningen

Hösten 2020 flyttade MotorHalland in i en helt ny anläggning på Flygstaden i Halmstad. Den 12.000 m2 stora bilhallen är en av de största i Halland och en av Sveriges modernaste anläggningar. Att kyla och värma luften effektivt i de här lokalerna, med genomgående låga ljudnivåer, ställer höga krav på klimatanläggningen. Krav och förväntningar har lett fram till att Skystar idag är installerade i byggnaden.

Läs mer >>

Välkomnande värme bakom portarna till Härlövs handelscenter

Strax utanför Kristianstad ligger Härlöv, en liten ort som lockar besökare med både handel, restauranger och träningsmöjligheter. Där finns Härlöv Handelsplats, ett köpcentrum som satsar framåt och växer rejält. Under våren 2021 har de utökat med ett tiotal nya butiker och restauranger.

Läs mer >>

Evecos produkter värmer nybyggd padelhall

Sommaren 2016 offentliggjordes byggstarten av en tennisanläggning i Danderyds kommun och våren 2020 kompletterades anläggningen med 3 utomhusbanor och sex inomhusbanor för padel.

Läs mer >>

Eveco skapar effektiva inneklimat med olika uppvärmningslösningar

För lite mer än ett år sig fick Eveco förfrågan att hjälpa till med uppvärmningslösning och inneklimat av Grusbacken 7 i Helsingborg. I den helt nya fastigheten fanns från början hyresgästen Wangeskog Maskinuthyrning med verkstad, kundmottagning, lager och kontor.

Läs mer >>

Behagligt inneklimat på Kongahälla Center

Kongahälla Center som är 37 000 kvm stort och har plats för 100 butiker och andra verksamheter, är den största satsningen på handel i Göteborgsområdet på 10 år. Kungälvs Rörläggeri blev upphandlade på totalentreprenad och valde Eveco för leverans och installation av luftridåer, takkassetter och fläktkonvektorer.

Läs mer >>

Stendahls Bil, Stenungsund

Under hösten 2017 levererade Eveco en värmelösning till Stendahls Bil i Stenungssund. En ny utlämningshall skulle byggas, och valet för värme föll på vår takkassett Skystar SK-ECM. Enheterna är snyggt integrerade i undertaket och ger en fullgod effekt som håller utrymmet uppvärmt, och värmer snabbt upp det när portarna varit öppna.

Levererades:
2017

Produkter som levererades:
Skystar SK-ECM
TMB
FVV20.2

Hedin Bil Eklanda, Jaguar

Eveco fick i uppdrag att leverera luftridåer och fläktluftvärmare till Hedin Bil Jaguar i Eklanda. Lagerport och diagnostikhalls-port försågs med Standesse-ridåer. Däckförvaring samt billagret försågs med Savana fläktluftvärmare.

Levererades:
Hösten 2017

Produkter som levererades:
Standesse
Savana

Ahlsell Eskilstuna

Under hösten 2017 flyttade Ahlsell i Eskilstuna in i sina helt nybyggda lokaler på Mått Johanssons Väg. Butiksytan och lagret värms med Savana Fläktluftvärmare. Ovanför butiksentrén finns en Standesse monterad för att hålla kylan ute.

Installerades:
2017

Produkter:
Standesse
Savana
RC2

Santa Maria

Santa Maria AB byggde under 2015/2016 nytt stort centrallager för sina produkter, där Eveco fick nöjet att leverera flera klimatsmarta produkter. För uppvärmningen står fläktluftvärmare Savana, detta kompletterades med tropikfläktar för att få större nytta av den producerade värmen på grund av hög takhöjd. Utöver det utrustades samtliga portar med effektiva Indesse-luftridåer för ett bra inomhusklimat och hög energieffektivitet.

Levererades:
Våren 2016

Produkter som levererades:
SAV22D
SAV22G
SAV42 m. blandningsskåp
SAV42, Indesse (VCIN)

Ahréns Åkeri AB

Ahréns Åkeri AB är ett familjeägt företag som startades av Lars Ahrén i början på 70-talet. Som en av Sveriges större åkerier vet man vikten av att jobba aktivt med sin klimatpåverkan. Ahréns valde därför klimatsmarta och energisnåla produkter från Eveco. Vi har haft nöjet att leverera vår unika luftridå Indesse samt fläktluftvärmare Savana.

Levererades:
Hösten 2016

Produkter som levererades:
Indesse 2m
Delta styr
Sav42g

Hornstulls Galleria

Hornstulls Galleria – en myllrande levande galleria mitt på söder i Stockholm som stod klar 2013, och vi har haft nöjet att leverera en energismart klimatseparation till.

Levererades:
2014 samt 2016

Efterfrågan:
Skapa ett behagligt inneklimat samt motverka kalluft från entréer och tunnelbana.

Produkter som levererades:
Standesse 2,5 m
RC2 styr

Partille Kommun

Partille Kommun har sedan hösten 2014 byggt en helt ny anläggning för deras vattenverk. Projektet som påbörjades under hösten 2014 innebär en helt ny anläggning med mer avancerade reningsprocesser och nanofilter som tillsammans ger högre vattensäkerhet och kapacitet.

Levererades: September 2015

Efterfrågan: Uppvärmning av lokaler

Produkterna som levererades:
– Savana Inox
På produktsidan för Savana INOX finner du fliken “tillbehör” där ser du mer information om nedanstående tillbehör.

– Monteringskonsol
– Ventilställdon
Ventil VV20.2
Varvtalsr. VR0,8
Ventilpaket FVV20.2
– Termostat SR101i

Dahl Växjö

Dahl Sverige AB är ett av Sveriges ledande handelsföretag inom VVS, Mark&VA, Industri, Kyla och Fastighet. De erbjuder även verktyg och andra förnödenheter.

Levererades:
Februari 2015

Efterfrågan:
Uppvärmning av lokaler

Produkterna som levererades:
– SAV42G
Indesse (vers 1)

 

Hedin Bil’s nya bilhall i Helsingborg

Hedin Bil i Helsingborg transport- & lastbilscenter är en av norra Europas modernaste transport- och lastbilsanläggningar. De 5.500 kvm är fördelade på 2.000 kvm bilhall för transport- och lastbilar och 2.850 kvm verkstad och reservdelar.

Levererades:
Hösten 2014

Efterfrågan:
Klimatseparering för verkstadsportar

Produkt som levererades:
– Indesse VCP industriridå

Gallerian Strömstad

Strömstads nya köpcenter erbjuder ett stort urval av butiker och restauranger. Här finns butiker, livsmedel, kafé och restauranger. Köpcentret har 600 gratis parkeringsplatser och öppet alla dagar.

Levererades:
2014-06 och 2015-08. Först själva gallerian sedan alla småbutiker.

Efterfrågan:
Uppvärmning och kylning av lokaler

Produkter som levererades:
DIVA-I-2T
FCR222A
Savana

 

STEEN & STRÖM Galleria Boulevard, Kristianstad

Galleria Boulevard ligger i mitten av den populära shoppingstaden Kristianstad i nordöstra Skåne. Den strategiskt belägna fastigheten som ursprungligen bestod av ett varuhus, en biograf, utomhus parkering och ett före detta resecentrum. En helt ny stadsgalleria med plats för 70 butiker, caféer och restauranger.

Levererades: 2013-2015
Efterfrågan: Klimatskydd vid entréer och varuintag

Produkterna som levererades:
Standesse4
Indesse
Finesse

 

Åhléns Stockholm City

Åhléns varuhus i Stockholm City är ett av kedjans största butiker. Varuhuset ligger centralt belägen i Stockholms innerstad och har flera tusen besökare varje dag.

Levererades:
Augusti 2015

Efterfrågan:
Delar av lokalen höll för hög temperatur, därför kontaktades vi av Notus Consult för att ge förslag på lösning. Efter diskussion kom vi fram till att 4 eller 5 fläktkonvektorer borde räcka.

Produkter som levererades:
MXT230-INV med tillbehör
FCR222A styr

 

SL, Storstockholms lokaltrafik

Chalottendal bussdepå, Värmdö.

Charlottendal är den största bussdepå SL låtit bygga sedan 1970-talet och när den står färdig kommer den rymma ca 140 bussar, 16 reparationsplatser och tre tvätt- och städfiler. White arkitekter arbetade fram systemhandlingar och BBH har ansvarat för bygghandlingar och färdigprojektering av depån.

Levererades:
Sommar 2015

Efterfrågan:
För uppvärmning av de stora utrymmena i depån önskades luftvärmare med låg ljudnivå och bra effektutväxling i ett stryktåligt material. Därför levererades våra rostfria och vanliga fläktluftvärmare från Verco

Produkter som levererades:
– AH1549.11NX med styrutrustning och tillbehör
– AH2540.11 med styrutrustning och tillbehör

Revolution Slider Error: Slider with alias not found.
Maybe you mean: 'Main_slider' or 'Yardy' or 'Savana-G' or 'Savana-D' or 'Savana-V' or 'AH-2000'